IJsdiamanten

09/06/11 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

Geef je waardering

IJsdiamanten

Ingrediënten

Voor de rode:

  • 100g aardbeien
  • sap van een citroen
  • ongeveer 2 el kersendiksap of appeldiksap (= natuurlijk zoetmiddel, te koop in de natuurwinkel).

Voor de gele:

  • 1 mango
  • sap van 1 citroen
  • 2 el kersendiksap of appeldiksap.

Voor de ringen:

  • brede elastieken (die rond prei zitten of ongebruikte haarelastieken)
  • kleefband

Bereidingswijze

Mix de aardbeien of de mango met het citroensap en het diksap. Voeg indien nodig meer sap toe. Het mag iets zoeter smaken dan je zo zou eten, want eens bevroren verdwijnt een deel van de zoete smaak. Doe het mengsel in ijsblokvormpjes.

Voor de ringen: doe het elastiek rond de vinger van de kinderen of rond je eigen pink. Bind het teveel aan elastiek samen met kleefband zodat er een soort 'kleefbandpin' op de vinger staat. Haal het elastiek van de vinger en duw het met de kleefband in de ijsvormpjes. Niet te diep of maak het kleefbandgedeelte lang genoeg. Er moet nog wat kleefband zijn tussen de ring en het ijsvormpje, zodat er een afstand is tussen de vinger en het ijs. Dit om de vingers niet te bevriezen met de ijsdiamanten...

Je kunt ook meerkleurenringen maken door meerdere kleuren in één vormpje te gieten. Als je geen ringen wilt, kun je er ook gewoon een stokje of tandenstoker in steken. Vries in drie uur in de diepvriezer.

Onze partners