Ijs van soja-perzikyoghurt met vruchtencoulis

10/06/11 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 dl sojamelk
  • 2,5 dl sojaroom
  • 2,5 dl soja-perzikyoghurt
  • 100 g suiker, opgelost in een weinig warm water
  • enkele druppels vanille-essence
  • een snuif kaneel en saffraan

Saus:

  • 1 rijpe mango
  • 1 banaan
  • een scheut sinaasappelsap
  • een scheutje schuimwijn Méthode Champenoise

Versiering:

  • blaadjes verse munt, aalbessen en/of Kaapse kruisbessen

Bereidingswijze

De sojamelk, soja-perzikyoghurt, sojaroom en de afgekoelde suikeroplossing mengen en parfumeren met kaneel, vanille-essence en saffraan. De mengeling in een koelmachine tot ijs draaien. De vruchten schillen en het vruchtvlees met een scheut sinaasappelsap en een scheut schuimwijn pureren. De coulis zeven. Bolletjes ijs draaien en op borden schikken. De saus rond het ijs gieten en versieren met munt, Kaapse kruisbes en/of aalbessen.

Lees meer over:

Onze partners