Ijs van soja-perzikyoghurt met vruchtencoulis

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

4 dl sojamelk

2,5 dl sojaroom

2,5 dl soja-perzikyoghurt

100 g suiker, opgelost in een weinig warm water

enkele druppels vanille-essence

een snuif kaneel en saffraan

Saus:

1 rijpe mango

1 banaan

een scheut sinaasappelsap

een scheutje schuimwijn Méthode Champenoise

Versiering:

blaadjes verse munt, aalbessen en/of Kaapse kruisbessen

De sojamelk, soja-perzikyoghurt, sojaroom en de afgekoelde suikeroplossing mengen en parfumeren met kaneel, vanille-essence en saffraan. De mengeling in een koelmachine tot ijs draaien. De vruchten schillen en het vruchtvlees met een scheut sinaasappelsap en een scheut schuimwijn pureren. De coulis zeven. Bolletjes ijs draaien en op borden schikken. De saus rond het ijs gieten en versieren met munt, Kaapse kruisbes en/of aalbessen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content