IJs met peperkoek

06/03/14 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

IJs met peperkoek

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 200 g verkruimelde peperkoek
  • 1/2 kl mengsel voor peperkoek (muskaat, gember, steranijs, kaneel)
  • 1 in tweeën gesneden en uitgeschraapte vanillestok
  • 75 cl melk
  • 5 eigelen
  • 40 g basterdsuiker (cassonade)
  • 30 cl verse room

voor de afwerking: 10 fijne sneetjes peperkoek (2 mm)

Bereidingswijze

Doe een paar uur voor u het ijs maakt de peperkoek met het kruidenmengsel en de vanille met de melk in een kookpot en warm 5 min. zacht op zonder koken. Laat trekken. Giet de geparfumeerde melk door een zeef. Maak ze lauwwarm in een kookpot. Klop de eigelen met de basterdsuiker tot het mengsel bleker wordt en voeg het dan toe aan de melk. Zet op zacht vuur en roer voortdurend met een garde of een lepel. Voeg de koude room toe als dit mengsel aan de lepel kleeft (80°C) en meng goed. Zet 2 u. in de ijskast. Doe het dan 30 min. in de ijsturbine. Dien op met stukjes van de peperkoek die u 25 min. liet drogen in een oven van 120°C.

Onze partners