IJs met babelutte en kletskoppen
Wie wil er een vanille-ijsje met babeluttensaus en babeluttencrumble?
Wie wil er een vanille-ijsje met babeluttensaus en babeluttencrumble?
Voor 4 personen
40 g boter
115 g suiker
25 g amandelschilfers
15 g bloem
Voor de babeluttensaus:
100 g babelutten
scheutje room of melk
Voor de babeluttencrunch:
100 g babelutten
vanille-ijs, om te serveren
Bereiding
1. Laat de boter smelten, voeg een scheutje water, de suiker en amandelschilfers toe. Meng de bloem onder het deeg en rol uit tot een cilinder. Wikkel deze in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast. Snijd in plakjes van ±0,5 cm en bak de kletskoppen in een voorverwarmde oven op 170 °C tot ze goudbruin zijn.
2. Laat voor de saus de babelutten au bain-marie smelten en voeg een scheutje room of melk toe. Roer glad.
3. Doe voor de crunch de babelutten in een keukenrobot en maal fijn. Of doe de babelutten in een plastic zak en klop ze fijn met een deegrol.
4. Schep bolletjes vanille-ijs en rol ze in de babeluttencrunch. Leg in kommetjes, overgiet met de babeluttensaus en serveer met de kletskoppen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier