IJs met babelutte en kletskoppen

10/08/11 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Geef je waardering

IJs met babelutte en kletskoppen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 40 g boter
  • 115 g suiker
  • 25 g amandelschilfers
  • 15 g bloem

Voor de babeluttensaus:

  • 100 g babelutten
  • scheutje room of melk

Voor de babeluttencrunch:

  • 100 g babelutten
  • vanille-ijs, om te serveren

Bereidingswijze

Laat de boter smelten, voeg een scheutje water, de suiker en amandelschilfers toe. Meng de bloem onder het deeg en rol uit tot een cilinder. Wikkel deze in plasticfolie en laat opstijven in de koelkast. Snij in plakjes van ±0,5 cm en bak de kletskoppen in een voorverwarmde oven op 170°C tot ze goudbruin zijn.

Laat voor de saus de babelutten au bain-marie smelten en voeg een scheutje room of melk toe. Roer glad.

Doe voor de crunch de babelutten in een keukenrobot en maal fijn. Of doe de babelutten in een plastic zak en klop ze fijn met een deegrol.

Schep bolletjes vanille-ijs en rol ze in de babeluttencrunch. Leg in kommetjes, overgiet met de babeluttensaus en serveer met de kletskoppen.

Lees meer over:

Onze partners