Iers sodabrood met chilipeper

  • Moeilijkheid

Voor 1 brood:

250 g wit broodmeel

250 g volkorenmeel

1 tl dubbelkoolzure soda

1 tl zout

1,5 tl pili-pili

25 g boter

3 dl karnemelk

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef het meel, de soda en het zout in een grote kom. Voeg de pili-pili toe en wrijf de boter erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet de karnemelk erin. Roer tot een zacht, kruimelig deeg.

Kneed het deeg enkele minuten op een met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch wordt. Vorm een afgeplatte bal van het deeg (zo’n 5 cm hoog) en bestuif deze met bloem. Kerf een diep kruis in het deeg en bak het brood 30 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Eet het brood nog dezelfde dag.

Kooktijd: 45 minuten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content