Hutsepot met zeeduivel en nootmuskaatroom

Werken met de vangst van onze Belgische vissers? Kies dan eens voor zeeduivel en probeer deze combinatie met hutsepot van kok Stijn Bauwens van Restaurant De Kruidenmolen.

Voor 4 personen
  • 4 dikke schijven zeeduivel, 200 g elk
  • boter
Hutsepot
  • 50 g rapen (in blokjes)
  • 50 g schorseneren (in reepjes)
  • 50 g knolselder (in blokjes)
  • 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
  • 50 g aardappelen (in blokjes)
  • 50 g ui (fijngesneden)
  • 50 g groene kool (in kleine stukjes)
  • 1 teentje look
  • 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier
Nootmuskaatroom
  • 200 ml room
  • mosterd
  • versgemalen nootmuskaat
Bereiding
  1. Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
  2. Nootmuskaatroom: klop de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
  3. Zeeduivel: bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
  4. Dresseren: schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content