Hummus met geroosterde pompoen en koriander

Heerlijke hummus met geroosterde pompoen en koriander. Hummus kun je perfect serveren met rauwkost of broodstengels.

Voor 4 personen
  • 300 g hokkaidopompoen
  • 400 g kikkererwten in blik, uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 bosje koriander
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de pompoen en schraap er de pitten uit. Snij in stukken en bak 20 à 30 minuten in de oven.
  2. Pureer de geroosterde pompoen nadien tot hummus met de resterende ingrediënten en kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer met onder meer rauwkost of broodstengels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content