huisgemaakt paté

14/06/11 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:34

Geef je waardering

Ingrediënten

  • voor 1 kg
  • 1/3 wild (of ander vlees)
  • 1/3 wangenvet
  • 1/3 varkenslever
  • laurier
  • tijm
  • jeneverbessen
  • 1 ei
  • 1 etl graanmosterd
  • brood
  • room
  • 10 gr zout
  • peper
  • 5 gr kleurzout

Bereidingswijze

Alles 1 nacht laten marineren in een sterke wildfond met laurier, tijm en jeneverbessen.

Het mengsel door de vleesmolen draaien met 1 snede brood geweekt in room (per 1 kg mengsel).

Alles op smaak brengen met per 1 kg mengsel : 10 g zout, 5 g kleurzout, 60 draaien aan de pepermolen, 1 lepel graanmosterd,1 ei.

De pâté bakken in bain-marie in een oven van 180°C tot een kerntemperatuur van 60°C

Laten afkoelen onder een gewicht.

Onze partners