Hoy Phad Nam Prik Paw (Vietnamese venusschelpen)

09/06/11 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1,5 kg venusschelpen (steenmossels)
  • 2 soeplepels
  • plantaardige olie
  • 40 g boter
  • 5 soeplepels
  • oestersaus
  • 1 soeplepel vissaus (nam pla of nam prik)
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 30 g Thaise
  • basilicumblaadjes
  • 50 g garnalencurrypasta
  • 30 g selderstengel

Bereidingswijze

Voorbereiding : was de schelpen en kook ze tot ze openstaan. Snijd de selder in plakjes van 2 mm.

Afwerking : verhit de olie en de boter met de garnalenpasta al roerende in een wok. Voeg oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker toe en meng alles. Voeg de schelpdieren toe en schep alles 2 minuten op groot vuur om. Maak het gerecht af met schijfjes selder en blaadjes Thaise basilicum.

Lees meer over:

Onze partners