Hot spicy tomato chutney

08/06/11 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:07

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 kilo chutney:

  • 500 g rijpe, ontvelde en in stukken gesneden tomaten
  • 500 g geschilde en versneden uien
  • 500g in stukken gesneden vruchtvlees van appelen
  • 2 teentjes look
  • 1 groene paprika van zaden ontdaan
  • 3 dl azijn
  • 300 g suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 lepels mosterd
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 175 g tomatenpuree
  • 1/4 theelepel caynnepeper

Bereidingswijze

Tomaten, uien, appelen, geplette look, de in stukjes gesneden paprika en de helft van de azijn in een grote pan doen en zachtjes laten koken tot de uien zacht zijn. De rest van de ingrediënten toevoegen, aan de kook brengen en roeren tot de suiker is opgelost. Zonder deksel laten koken tot de gewenste dikte. In warme potten gieten, laten afkoelen, afsluiten en van een etiket voorzien.

Onze partners