Horentje des overvloeds

09/06/11 om 17:33 - Bijgewerkt om 17:33

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 sneden rauwe boerenham
  • 300 g gemengde paddestoelen
  • 4 preibladen
  • 3 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • tomatenpuree
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • bieslook
  • kervel
  • peterselie
  • 8 scampi's
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • boter
  • gemengde sla

Bereidingswijze

De boerenham in de vorm van een horentje oprollen en in een oven 100°C laten drogen gedurende 45 minuten. De wortelen en de uien in brunoise snijden. De scampi's ontdoen van hun pantser en hun darmkanaal. De scampischalen kleuren in olijfolie. De versneden groenten toevoegen en kruiden met peper, zout en cayennepeper. Begieten met witte wijn en room, laten inkoken en zeven. De prei in zijn geheel even onderdompelen in gezouten water. De kruiden wassen en fijnsnipperen. De scampi's in grove stukken snijden en aanbakken in olijfolie. De champignons droog schoonmaken en bakken in hete boter met een scheut olijfolie. Het restvocht van de champignons (of het aanbaksel) bij de saus doen. De gebakken scampi's in de horentjes verdelen en nog even opwarmen in de oven.

De gedroogde ham, in de vorm van een horentje, bovenaan het bord leggen op een hoopje gemengde sla. Het champignonmengsel mengen met de gesnipperde kruiden en uit het horentje laten vloeien tot onderaan het bord. De saus aan de rand van het bord gieten. Afwerken met een lintje van de zachtgekookte prei.

Onze partners