Horentje aardbei

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

vier wafelhorentjes (te koop bij de ijshandel)

650 g aardbeien

2,5 dl slagroom

2 gelatineblaadjes

100 g poedersuiker

een koffielepeltje vanillesuiker

2 soeplepels aalbessengelei

Plaats de slagroom en een kom enkele uren in de koelkast. De gelatine weken in koud water. De aardbeien wassen, laten uitlekken en droog betten met een doek. De kroontjes verwijderen. 400 g aardbeien pureren in de mengbeker van een mixer. De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig verwarmde aardbeienpuree en dit papje door de rest van de puree roeren. De aardbeienpuree in de koelkast zetten. De slagroom in de gekoelde kom gieten. Vanillesuiker toevoegen en de room stijf kloppen. Op het laatst de poedersuiker toevoegen. Spatel de room door de opstijvende aardbeienpuree en zet alles 2 à 3 uur in de koelkast. Halveer de resterende aardbeien. Doe de aalbessengelei in een pannetje en laat de gelei op een zacht vuurtje smelten. Wentel de halve aardbeien in de gesmolten gelei. Leg op de bodem van ieder horentje enkele halve aardbeien. Vul de horentjes met afwisselend een laag mousse en een laag halve aardbeien. Eindig met halve aardbeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content