Honingkoekschotel met appels en walnoten

09/06/11 om 13:48 - Bijgewerkt om 13:48

Geef je waardering

Honingkoekschotel met appels en walnoten

Ingrediënten

  • Voor 4
  • 4 zure appels
  • 4 cl rum
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 g honingkoek
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • 80 g suiker
  • 400 g kwark
  • 3 el grofgehakte walnoten
  • 2 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Schil en snij de appels ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appelpartjes in dunne plakjes. Meng met de rum en het citroensap. Snij de honingkoek in niet al te kleine blokjes. Splits de eieren. Roer 80 g boter romig met de suiker en meng er geleidelijk aan de eierdooiers onder. Voeg ook de kwark toe en roer glad. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het botermengsel.

Schik de honingkoek, appels en het eiermengsel in laagjes in een vuurvaste schotel. Eindig met eiermengsel en strooi er de grofgehakte walnoten over. Leg er de resterende boter in klontjes op en bedruppel met de honing. Bak 35 à 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Lees meer over:

Onze partners