Honingkoekschotel met appels en walnoten

  • Moeilijkheid

Honingkoekschotel met appels en walnoten

Voor 4

4 zure appels

4 cl rum

sap van 1/2 citroen

250 g honingkoek

4 eieren

100 g boter

80 g suiker

400 g kwark

3 el grofgehakte walnoten

2 el vloeibare honing

Schil en snij de appels ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de appelpartjes in dunne plakjes. Meng met de rum en het citroensap. Snij de honingkoek in niet al te kleine blokjes. Splits de eieren. Roer 80 g boter romig met de suiker en meng er geleidelijk aan de eierdooiers onder. Voeg ook de kwark toe en roer glad. Klop de eiwitten stijf en spatel onder het botermengsel.

Schik de honingkoek, appels en het eiermengsel in laagjes in een vuurvaste schotel. Eindig met eiermengsel en strooi er de grofgehakte walnoten over. Leg er de resterende boter in klontjes op en bedruppel met de honing. Bak 35 à 40 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content