Honingcakes met matcha-thee

  • Moeilijkheid

Voor 4 tot 6:

50 g amandelpoeder

150 g griessuiker

4 eiwitten

50 g meel

2 tl groene matcha-thee

140 g boter

Een dag eerder mengt u met behulp van een klopper het amandelpoeder, de suiker en 1/3 van het eiwit tot een glad mengsel. (Dit mengsel is in het begin vrij compact, maar wordt geleidelijk gladder naarmate eiwit wordt toegevoegd.)

Zift het meel samen met de thee en giet dit over het eerste mengsel. Let erop dat er geen korrels ontstaan. Gebruik de klopper om het mengsel glad te houden. Warm de boter zachtjes in de pan tot zich een klontje vormt. Filtreer dit klontje en meng het door de vorige bereiding tot u een homogeen mengsel krijgt. Giet dit in een recipiënt die u hermetisch dicht 24 uur laat rusten in de koelkast.

’s Anderendaags verwarmt u de oven tot 165°C. Vul de beboterde of geoliede honingcakebakvormen met de spuitzak tot 2/3 zet ze in de oven. Haal ze er 15 minuten later weer uit. Indien het ijzeren bakvormen betreft, moet u de cakes onmiddellijk uit de vormen halen. Eet de cakes lauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content