Honingappels met rijst

10/06/11 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 225 gram langkorrelige rijst (parboiled)
  • Â1/2 liter water
  • 4 appels (Jonagold of Golden Delicious)
  • 6 eetlepels bloemenhoning
  • 3 stukjes gember
  • 5 eetlepels blauwe rozijnen
  • 5 eetlepels blanke rozijnen
  • kaneel
  • 60 gram gesmolten dieetmargarine
  • 2 eetlepels gehakte walnoten

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af en laat deze goed uitlekken. Snijd de bovenkant van de appels af, verwijder de klokhuizen en hol de appels uit. Hak het vruchtvlees fijn en meng dit met de rijst, de honing, de fijngehakte stukjes gember, de rozijnen en een snuifje kaneel. Verdeel 2/3 van het rijstmengsel over de appels en hou de rest van de rijst warm. Zet de appels in een vuurvaste schotel en bak ze in de oven op 200°C gedurende 25 minuten. Bedruip de appels regelmatig met wat gesmolten dieetmargarine. Haal de appels uit de oven en serveer ze bovenop de resterende rijst. Bestrooi het gerecht met de gehakte walnoten. En klaar is dit heerlijke en gezonde gerecht.

Lees meer over:

Onze partners