Homemade groentechips

28/11/17 om 11:06 - Bijgewerkt om 11:05

Homemade groentechips

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 6 personen

  • 3 wortelen (1 gele, 1 oranje en 1 paarse)
  • 3 pastinaken
  • 2 rode bieten
  • 1 peterseliewortel
  • frituurolie

Bereiding

  1. Was de groenten zorgvuldig en schil met een dunschiller. Spoel de schillen en dep droog met een schone doek of keukenpapier. Bewaar de groenten zelf voor een ander recept.
  2. Verhit de frituurolie op matig vuur. Test de temperatuur door er een groenteschil in te werpen: als er kleine luchtbelletjes rond de schil ontstaan, dan is de temperatuur goed. Leg een handvol groenteschillen in de hete olie en bak licht goudbruin.
  3. Schep de groentechips uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout terwijl de groentechips nog warm zijn. Bak de rest van de schillen op dezelfde manier. Serveer meteen.

Tip: u kunt de groentechips voor het bakken eventueel lichtjes bestuiven met bloem; zo worden ze nog krokanter.

Onze partners