Hete bliksem met rijst

10/06/11 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig :

  • 450 à 600 g vers spek
  • water
  • zout
  • 2 stukjes foelie (de gedroogde zaadrok van nootmuskaat)
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 g rijst
  • 1 flinke ui
  • 4 à 5 appels
  • 50 g boter
  • mosterd

Bereidingswijze

Kook het spek gaar in water waaraan zout en de specerijen zijn toegevoegd. Neem het spek uit het kookvocht en laat het uitdampen. Kook ondertussen de rijst gaar in het (gezeefde) kookvocht van het spek. Pel de ui en snijd deze in ringen. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd de appels in plakken. Smelt een deel van de boter in een pan en fruit de uiringen. Neem de uiringen uit de pan en voeg extra boter toe. Bak de plakken appel om en om. Voeg de uiringen bij de plakken appel om door te warmen. Snijd het spek in plakken. Schep de rijst in een ondiepe schaal, verdeel hierover de uiringen en plakken appel en leg het spek erop. Geef de mosterd apart erbij.

Lees meer over:

Onze partners