Hespengebraad met groenterijst

09/06/11 om 15:38 - Bijgewerkt om 15:38

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 hespengebraad van 750 g
  • Boter om te bakken
  • Vers gemalen peper, zout

Voor de groenterijst:

  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 2 gehakte lookteentjes
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 kleingesneden preiwitten
  • 2 wortelen in plakjes
  • 150 g spruitjes
  • 100 g gebroken prinsessenbonen
  • 250 g langkorrelige snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze

Beboter royaal een braadslee en leg het vlees erin. Kruid met peper en zout en laat 45 minuten bakken in een op 200° C voorverhitte oven.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en laat daarin de gember en de look aanfruiten. Voeg de prei, prinsessenbonen en wortelen toe en laat al roerend twee minuten bakken. Voeg de rijst toe en schep vlug om zodat elke korrel met olie bedekt is. Voeg net genoeg kokend water of bouillon toe om de rijst te bedekken. Breng op smaak met sojasaus en peper. Breng aan de kook en laat onder deksel mooi gaar worden (10-12 minuten). Voeg de in fijne plakjes gesneden spruiten toe en laat nog een minuutje doorstoven tot de rijst mooi droog is.

Neem het vlees uit de oven en snij het in mooie plakken. Verdeel de rijst over vier warme borden en schik er een paar plakken vlees op.

Lees meer over:

Onze partners