Hersenen met citroen en roomsaus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

2 zeer verse kalfs- of schaapshersenen

1 l water

1/2 l droge witte wijn

groente- en kruidentuiltje (samengesteld uit 2 kleine wortels, 2 kleine uien, laurierblad, tijm en enkele peperbolletjes)

peper en zout

het sap van een citroen

een flinke soeplepel goede mosterd

2 dl verse room

Garnering : tuinkers

Bereid een court-bouillon op basis van 1/3 witte wijn en 2/3 water. 1 l water met het kruidentuiltje, peper en zout aan de kook brengen, 15 minuten laten pruttelen, de witte wijn toevoegen en nog 15 minuten laten pruttelen. Ondertussen de hersenen proper maken, een half uur in koud water laten weken, en vliezen en uitwendige aders verwijderen. Vervolgens spoelen onder koud water, in de court-bouillon doen en 20 minuten tegen de kook houden. De hersenen voorzichtig met een schuimspaan verwijderen en laten uitlekken. De kleine hersenen en de hersenstam apart houden. De rest in 8 plakken van ongeveer 1 cm dik snijden en laten afkoelen. De kleine hersenen en de hersenstam met een houten lepel door een zeef wrijven en de brij vermengen met citroensap en mosterd. De room toevoegen en alles tot een saus mengen (eventueel met de mixer). De hersenplakken op borden schikken, de saus uitgieten en versieren met enkele blaadjes tuinkers en plakjes wortel uit de court-bouillon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content