Heilbot sashimi met hazelnoot vinaigrette & paprika sorbet

08/06/11 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 250 gr witte heilbot
  • sashimi grade

Vinaigrette:

  • geklaarde boter
  • hazelnoot olie
  • verse kruidenmix
  • hazelnoten
  • sherry wijnazijn
  • black cloud zwammen/shiitake
  • takjes bieslook
  • koriander

Rode paprika sorbet:

  • 600 gr rode paprika
  • 300 ml water
  • 150 gr suiker (Pacojet 50gr minder suiker)
  • 40 gr glucose
  • 10 ml citroensap

Bereidingswijze

Ontdoe de pepers van alle zaadjes & snijd in blokjes. Breng aan de kook met de suikers en het water voor ongeveer 2 minuten. Mix in de blender en voeg citroensap toe. Koel af en draai in een sorbetière.

Dreseer op een rechthoekig bord een dunne plak heilbot, besprenkeld met de lauwwarme vinaigrette. Lepel daarop een kleine quenelle van de sorbet en garneer met een sprietje bieslook.

Recep: Jan Verhelst - Lotus Root

Onze partners