Heilbot sashimi met hazelnoot vinaigrette & paprika sorbet

  • Moeilijkheid

250 gr witte heilbot

sashimi grade

Vinaigrette:

geklaarde boter

hazelnoot olie

verse kruidenmix

hazelnoten

sherry wijnazijn

black cloud zwammen/shiitake

takjes bieslook

koriander

Rode paprika sorbet:

600 gr rode paprika

300 ml water

150 gr suiker (Pacojet 50gr minder suiker)

40 gr glucose

10 ml citroensap

Ontdoe de pepers van alle zaadjes & snijd in blokjes. Breng aan de kook met de suikers en het water voor ongeveer 2 minuten. Mix in de blender en voeg citroensap toe. Koel af en draai in een sorbetière.

Dreseer op een rechthoekig bord een dunne plak heilbot, besprenkeld met de lauwwarme vinaigrette. Lepel daarop een kleine quenelle van de sorbet en garneer met een sprietje bieslook.

Recep: Jan Verhelst – Lotus Root

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content