Hazelnoot-pastinaaksoep met boerenkoolpesto- en chips

30/11/17 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:26

Een feestelijk vegan voorgerecht.

Hazelnoot-pastinaaksoep met boerenkoolpesto- en chips

© Veg & tables

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

6 personen

Voor de soep

  • 300 g pastinaak
  • 150 g hazelnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gele ui
  • 1 liter groentebouillon
  • witte peper
  • zout

Voor de pesto

  • 4 grote verse boerenkoolstengels, harde nerven verwijderd
  • 75 g pijnboompitten
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1/4 tl zout
  • 1 teentje look
  • sap van 1/4 citroen
  • 150 ml water

Voor de boerenkoolchips

  • 2 grote stengels boerenkool, harde nerven verwijderd
  • olijoflie
  • zout
  • chilivlokken

Bereiding

  1. Blancheer de hazelnoten 1 minuut in kokend water. Rasp en snijd de pastinaak in gelijke stukken. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote pot en bak hierin de ui glazig. Voeg de pastinaak en geblancheerde hazelnoten toe en laat meestoven voor 2 minuten. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten op zacht vuur koken. Doe alles in een krachtige, hittebestendige blender en blend tot een homogene soep. Doe terug in de pot, breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  2. Doe voor de chips de boerenkool in een mengkom, giet er olijfolie overheen en meng met je handen. Leg de boerenkool op een bakplaat bekleed met bakpapier en breng op smaak met zout en chilivlokken.
  3. Maak de pesto door alle ingrediënten in een blender of hoge maatbeker te doen en te blenden tot een smeuïg papje.
  4. Serveer de soep met de boerenkoolpesto, enkele druppels olijfolie en de boerenkoolchips.

Opmerking: indien je niet over een krachtige blender beschikt kan je de hazelnoten best een nachtje laten weken en nadien goed afspoelen. Blancheren is dan niet meer nodig.

Dit is een recept van Michael Ternoot, schrijver van de blog Veg & Tables.

Onze partners