Havermout met pompelmoes

4 pompelmoezen, geschild, gesegmenteerd en in

4 pompelmoezen, geschild, gesegmenteerd en in

stukjes gesneden

240g bevroren bosbessen

1 tot 2 eetlepels suiker, of naar smaak

3 eetlepels bloem

120g havermout

60g gehakte pecannoten

3 eetlepels bruine suiker

1/4 theelepel kaneel

2 eetlepels canola olie (koolzaadolie)

Verwarm de oven voor op 190°C. Vet 4 ovenvaste schaaltjes
in. Meng in een middelgrote kom de pompelmoes, bosbessen,
suiker en 2 eetlepels bloem en roer goed. Verdeel het
fruitmengsel over de 4 schaaltjes.

Voeg in een kleine kom de havermout, pecannoten, bruine
suiker, kaneel, olie en 1 eetlepel bloem en meng goed.
Strooi het havermoutmengsel over het fruitmengsel in de
ovenschaaltjes. Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak
20 tot 25 minuten, tot de bovenkant goudgekleurd is en het
fruitmengsel borrelt. Haal uit de oven en laat 10 minuten
afkoelen alvorens te serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content