Hartige wafels en een gepocheerd ei

© Getty

Deze hartige wafels met een gepocheerd ei zijn heerlijk als ontbijt, maar kunnen ook perfect als avondeten.

Ingrediƫnten
  • 60 g boekweitbloem
  • 90 g kikkererwtenmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper, gemalen
  • 1 flinke snuf zout
  • 1 tl sumak
  • 1 ei plus twee om te pocheren
  • 100 ml water
  • 1 el kokosboter, gesmolten plus wat extra om je wafelijzer in te vetten
  • 1 scheutje azijn
  • 1 handje bladpeterselie
  • 1 avocado in partjes
Bereiding
  1. Meng in een kom boekweitbloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, peper en sumak. Roer goed door elkaar.
  2. Voeg dan het ei, water en de kokosboter toe. Roer goed door totdat je een glad beslag hebt.
  3. Smeer je wafelijzer in met (kokos)boter en bak de wafels gaar volgens de handleiding van jouw ijzer.
  4. Om een gepocheerd ei te maken breng je in een kleine steelpan water aan de kook. Giet er vervolgens een scheutje witte wijnazijn in en roer het water flink door, zodat er een minitornado in het water ontstaat. Breek het ei vlak boven de minitornado open, en kom er verder niet meer aan. Laat het ei 3,5 minuut koken en haal het dan, met een schuimspaan, voorzichtig uit de pan.
  5. Leg het ei bovenop de wafel en snijd voorzichtig in. Maak de hartige wafels af met een paar schijfjes avocado, wat peterselie en een beetje extra peper en zout.

Uit: Good morning, Food bandits (LM Books)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content