Hartige toast met Nazarethkaas, ui en tomatensaus

09/06/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 sneden wit brood
  • 8 dunne plakjes Nazarethkaas
  • 8 eieren
  • 4 dunne plakjes gekookte ham
  • tomatenpuree
  • 4 sjalotten

Voor de saus :

  • 4 dl melk
  • 50 g boter
  • 75 g bloem
  • peper, zout, cayennepeper, pili-pili
  • peterselie

Bereidingswijze

Rooster de sneden brood en stoof de gesnipperde sjalotten. Bereid een dikke tomatensaus en voeg er de kruiden en sjalotten bij. Roer de gesnipperde ham door de saus. Bak de spiegeleieren. Bedek ondertussen de toasten met de plakjes kaas en zet ze even onder de grill tot de kaas gesmolten is. Overdek de toasten met de spiegeleieren, overgiet ze met wat saus en garneer ze met gesnipperde peterselie. Dien de rest van de saus afzonderlijk op.

Recept: Avolac

Lees meer over:

Onze partners