Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas

09/06/11 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Geef je waardering

Hartige taart met paprika, olijven en geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4:

  • 5 à 6 rode paprika' s
  • 2 teentjes look
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 5 eieren
  • 400 g verse geitenkaas
  • een straaltje olijfolie
  • broodkruim van een oudbakken brood (500 g)

Bereidingswijze

Was de paprika' s, snij ze in tweeën, verwijder de zaden en zaadlijsten en snij ze in dikke repen. Pel de looktenen en hak ze fijn. Snij de olijven in tweeën.

Verwarm 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit daarin de paprikarepen 2 minuten. Voeg de look toe, dek af en laat 5 minuten verder bakken op een middelhoog vuur. Roer regelmatig tijdens het bakken. Kruid met peper en zout.

Haal het kruim uit het brood en wrijf het tussen de handen fijn. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 cm met de helft van dit paneermeel. Overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de rest van het broodkruim met de verkruimelde geitenkaas en de eieren. Dit zal stevigheid geven aan de vulling van de taart.

Leg de paprika's, de olijven en het broodkruim met kaas in afwisselende lagen in de vorm. Eindig met het broodkruim met kaas. Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 250°C, tot de taart mooi goudbruin is.

Onze partners