Hartige taart met kip en schorseneren

10/06/11 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

Geef je waardering

Hartige taart met kip en schorseneren

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 hoevekip van ca. 1,5 kg
  • een klontje boter
  • 8 ongepelde tenen knoflook
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 500 g schorseneren
  • azijn
  • melk
  • 1 el bloem
  • 3 takjes peterselie
  • enkele sprietjes bieslook
  • 500 g bladerdeeg
  • 1 ei (optie)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de kip in stukjes. Kruid met peper en zout en bak goudbruin in boter. Voeg de knoflook toe, dek af en stoof op een laag vuur. Voeg nog wat boter toe en blus de pan met 1 dl witte wijn. Laat inkoken. Voeg de rest van de wijn toe en laat weer inkoken. Pas nog tweemaal hetzelfde procédé toe met de bouillon (bewaar een scheutje voor de schorseneren).

Schil de schorseneren en was ze grondig in water met azijn. Snij in stukken van 7 à 8 cm. Kook de schorseneren in water met melk. Laat uitlekken en bak kort in boter. Kruid met peper en zout en blus de pan met bouillon. Voeg de gestoofde kip toe. Hak de peterselie en het bieslook fijn. Meng met de kip.

Bekleed een bakvorm met twee derde van het deeg, verdeel er de vulling over en dek af met de rest van het deeg. Bestrijk eventueel met ei en bak 40 min. op 180°C.

Lees meer over:

Onze partners