Hartige salade met gegrilde scampi's en mango

09/06/11 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 24 scampi's (maat 16/20 in 1 kg)
  • 100 g raketsla
  • rode krulsla
  • groene krulsla
  • 1 mango
  • 3 tomaten
  • 3 stronkjes witloof
  • 1 komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 appel, granny smith
  • olijfolie
  • 20 cl vruchtensap
  • azijn
  • bieslook
  • 1 handvol platte peterselie en basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • room

Bereidingswijze

Was alle salades en scheur in stukjes. Snij de komkommer, tomaten, het vruchtvlees van de mango en appel, bosuitje en witloofstronken in reepjes. Meng alles in een grote kom.

Pel de scampi's. Steek de staarten op spiesjes, smeer in met een mengeling van olijfolie, geperste knoflook, peper en zout en bak krokant op een hete grill.

Bereid de vinaigrette: breng 1/2 l olijfolie, 20 cl vruchtensap, 2 teentjes geperste knoflook, verse groene kruiden (bieslook, basilicum, peterselie), een scheutje azijn, peper en zout bijeen in een kom en mix met een staafmixer. Bereid de tartaar: meng mayonaise, kappertjes, fijngesneden bieslook, peper, zout, een teentje knoflook en een scheutje room.

Breng de mengeling van groenten en salade op smaak met vinaigrette en dien op met scampi's en tartaarsaus.

Onze partners