Rozenbottelcake

173c4c5b9b54b6fc6abe946ed3b96349

Bereid de rozenbottels voor door ze fijn te snijden en kort te blancheren. Ze vormen een lekker en smaakvol onderdeel van de cake.

200 g fijngesnipperde rozenbottels

200 g zachte boter

180 g fijne suiker

4 eieren

180 g zelfrijzend bakmeel

een snuifje zout

Bereiding

1. Ontdoe de rozenbottels van hun steeltje en kelkblaadjes, snijd in tweeën en verwijder de harige zaadjes. Was de halve rozenbottels, snijd in fijne snippers en blancheer ze kort in kokend water.

2. Roer de boter met de suiker tot een zachte massa. Splits de eieren en voeg het eigeel toe. Klop het eiwit stijf en houd opzij.

3. Zeef het meel en voeg het toe aan het botermengsel. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Roer ten slotte het snuifje zout en de snippers rozenbottels door het deeg. Laat 45 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content