Hartig gevulde bladkoekjes

09/06/11 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:13

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 g bloem
  • 20 g suiker
  • 120 g gezouten boter
  • 1 eigeel

Voor de vulling:

  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie
  • 100 g wortel
  • 1 appel
  • 2 cm gember
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak snel een deeg door alle ingrediënten samen te voegen en te kneden tot een bal. Zet 30 min. in koelkast en rol daarna uit. Snij blaadjes uit door een herfstblad op het uitgerolde deeg te leggen en langs de contouren te snijden met een scherp mes.

Stoof de sjalot in wat olie. Snij de wortel en de appel in stukjes, rasp de gember. Laat samen met de sjalot 10 min. stoven. Leg wat vulling in het midden van elk blad en bedek met een tweede blad. Druk de zijkanten goed aan en trek nerven op het blad met behulp van een scherp mes.

Bak de koekjes 30 min. in een voorverwarmde oven op180°. Laat de muffins afkoelen voor u ze uit de bakvorm haalt.

Onze partners