Harira met rijst

© Getty
Voor 6 à 8 personen
Bouillon
  • 450 g schapenvlees in dobbelstenen van 1 cm
  • 1 fijngesneden ui
  • 100 g bruine of gele linzen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel poederkaneel
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • poedersaffraan
  • zoete piment
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 el boter
Rijst
  • 2 el boter
  • 100 g rijst
  • 1 el gedroogde gist (of bloem)
  • zout
  • 2 el fijngehakt korianderblad
  • 4 el fijngehakte gladbladige peterselie
  • 4 grote rijpe tomaten, gepeld, ontpit en gehakt
  • 1 citroen (voor de versiering)
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpan, met uitzondering van de boter. Voeg een liter koud water toe. Breng aan de kook en schuim af. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat onder deksel 1,5 uur sudderen. Voeg indien nodig af en toe wat water toe.
  2. Breng voor de rijst 9 dl water aan de kook. Voeg rijst en boter toe en zout. Laat de gare rijst uitlekken, maar behoud het kookwater.
  3. Giet de uitgelekte rijst in de bouillon en hou warm. Los in een kookpannetje de gist op in een weinig rijstwater. Voeg de tomaten, de peterselie en de koriander toe. Kook gedurende 5 tot 10 minuten. Giet dat mengsel bij de soep met rijst en dien de harira op met citroenkwartjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content