Harira

09/06/11 om 17:49 - Bijgewerkt om 17:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6 Ã 8 personen:

Voor de bouillon:

  • 450 g schapenvlees in dobbelstenen van 1 cm
  • 1 fijngesneden ui
  • 100 g bruine of gele linzen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel poederkaneel
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • poedersaffraan
  • zoete piment
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • 2 el boter

Voor de rijst:

  • 2 el boter
  • 100 g rijst
  • 1 el gedroogde gist (of bloem)
  • zout
  • 2 el fijngehakt korianderblad
  • 4 el fijngehakte gladbladige peterselie
  • 4 grote rijpe tomaten, gepeld, ontpit en gehakt
  • 1 citroen (voor de versiering)

Bereidingswijze

Doe alle ingrediÃ"nten voor de bouillon in een kookpan, met uitzondering van de boter. Voeg een liter koud water toe. Breng aan de kook en schuim af. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat onder deksel 1,5 uur sudderen. Voeg indien nodig af en toe wat water toe. Breng voor de rijst 9 dl water aan de kook. Voeg rijst en boter toe en zout. Laat de gare rijst uitlekken, maar behoud het kookwater! Giet de uitgelekte rijst in de bouillon en hou warm. Los in een kookpannetje de gist op in een weinig rijstwater. Voeg de tomaten, de peterselie en de koriander toe. Kook gedurende 5 Ã 10 minuten. Giet dat mengsel bij de soep en die op met citroenkwartjes.

Onze partners