Hang Jan Aab (eend met amandelen, China)

09/06/11 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 500 g eendenvlees in eenhapsbrokjes gesneden
  • 1 soeplepel geraspte gember
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 dl arachideolie
  • 2 lenteuitjes, in stukken van 1 cm gesneden
  • 1 theelepel suiker
  • 35 ml sojasaus
  • 150 g peultjes (of 2 dl gekookte doperwtjes)
  • 2 dl geroosterde amandelen
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 0,5 dl bouillon
  • 0,5 dl droge sherry

Bereidingswijze

Wrijf de stukken eend in met gember, zout en olie. Laat het vlees een half uur marineren. Verhit de rest van de olie in een pan op hoog vuur. Doe de eend en de uitjes in de pan en bak ze al roerend anderhalve minuut. Voeg de suiker en de sojasaus toe en laat alles nog een halve minuut bakken. Voeg de erwtjes en de amandelen toe. Bak die nog een minuut mee. Los het maïszetmeel op in de koude bouillon en sherry. Giet de oplossing in de pan en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Laat alles nog een halve minuut zachtjes doorkoken. Opdienen, eventueel met gestoofde selder en gebakken rijst.

Lees meer over:

Onze partners