Handgerolde m'hamsa couscous met saffraan en diepzeegarnalen

12/07/12 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Geef je waardering

Handgerolde m'hamsa couscous met saffraan en diepzeegarnalen

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 1 bokaal couscous (375g)
  • zout
  • 1 buisje saffraan (liefst geen poeder)
  • groene en gele courgette
  • 1 teentje look
  • 1 handvol peulen
  • 500g diepzeegarnalen
  • olijfolie
  • enkele druppels yuzusap

Bereidingswijze

Neem dubbel zoveel bouillon als de hoeveelheid couscous en kook op met een snufje zout en de saffraan. Spoel de couscous onder koud stromend water en voeg toe aan de bouillon. Kook even op en laat een tiental minuten wellen (gebruik u een fijnere couscous, dan hoeft u deze niet meer op te koken). Laat afkoelen.

Snij de courgettes overlangs in tweeën en haal de pitjes eruit. Snij in balkjes en bak kort even op, voeg de geperste look en zet even opzij. Blancheer de peulen kort en laat ze schrikken in ijswater. Pel de garnalen. Besprenkel de couscous met wat olijfolie en het yuzusap. Kruid.

Snij de peulen in reepjes, meng met de courgettes en leg bovenop de couscous. Schik de garnalen op de couscous en werk af met een royale scheut olijfolie en een draai van de pepermolen.

Lees meer over:

Onze partners