Hampakketjes

10/06/11 om 14:21 - Bijgewerkt om 14:21

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 10 g boter
  • 2 eetlepels verse room
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • zout

Bereidingswijze

Maak de sjalotjes schoon, snipper ze fijn en fruit ze in de boter op een niet te hoog vuur. Neem ondertussen vier stukken aluminiumfolie en leg op elk stuk een sneetje ham.

Als de sjalotjes beginnen bruin te kleuren, voeg je er de room aan toe en het paprikapoeder. Blijf goed roeren. Daarna naar smaak kruiden met zout.

Neem de pan van het vuur en verdeel de saus over de vier sneetjes ham. Rol dan de plakken ham op tot stevige pakketjes en bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.

De hampakketjes kunnen geserveerd worden met rijst of met deegwaren.

Lees meer over:

Onze partners