Hammousse met schorsenerencoulis en toast
Voor 4:
Voor 4:
300 g gekookte ham
4 dl room
cayennepeper en zout
toast
bieslook
Voor de saus:
3 schorseneren
boter
1 el bloem
2,5 dl gevogeltefond
1 dl karnemelk
peper en zout
room
Snij de gekookte ham fijn en cutter in de keukenrobot met een scheut room tot puree. Kruid met cayennepeper en zout en zet koud. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de ham. Controleer de kruiding en zet koud.
Schil de schorseneren en snij fijn. Stoof in boter, bestrooi met bloem en roer om. Voeg de fond en karnemelk toe, kook gaar. Mix, giet door een zeef en kruid met peper en zout. Werk af met een scheut room. Serveer de hammousse in quenelles op toast en lepel de saus rondom. Werk af met bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier