Hammousse met schorsenerencoulis en toast

10/06/11 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 300 g gekookte ham
  • 4 dl room
  • cayennepeper en zout
  • toast
  • bieslook

Voor de saus:

  • 3 schorseneren
  • boter
  • 1 el bloem
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 1 dl karnemelk
  • peper en zout
  • room

Bereidingswijze

Snij de gekookte ham fijn en cutter in de keukenrobot met een scheut room tot puree. Kruid met cayennepeper en zout en zet koud. Klop de rest van de room stijf en spatel voorzichtig onder de ham. Controleer de kruiding en zet koud.

Schil de schorseneren en snij fijn. Stoof in boter, bestrooi met bloem en roer om. Voeg de fond en karnemelk toe, kook gaar. Mix, giet door een zeef en kruid met peper en zout. Werk af met een scheut room. Serveer de hammousse in quenelles op toast en lepel de saus rondom. Werk af met bieslook.

Onze partners