Hamburger met paprika en mascarponesaus

09/06/11 om 18:46 - Bijgewerkt om 18:46

Geef je waardering

Hamburger met paprika en mascarponesaus

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 el mascarpone
  • 2 el geraspte mierikswortel
  • 2 el volle melk
  • versgemalen witte peper
  • sojasaus naar smaak
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 1/3 bos koriander
  • 600 g gemengd gehakt (kalf-varken)
  • boter
  • 4 broodjes
  • 1 bos waterkers
  • 1 tomaat
  • gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook)

Bereidingswijze

Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk. Kruid met peper en sojasaus. Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn. Meng onder het gehakt. Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.

Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden. Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.

Lees meer over:

Onze partners