Ham! In de hamspiesen

09/06/11 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 dikke plakken ham (elk 120 g)
  • bakboter of olie
  • 6 ontpitte, gedroogde pruimen
  • 1 klein blikje ananasschijven (2 stuks)
  • spiesjes
  • penseel

Bereidingswijze

Week de pruimen in lauw water. Laat de ananasschijfjes uitlekken en snij er twee in stukjes. Snij de ham in reepjes. Laat de pruimen uitlekken en wikkel ze in een hamreepje. Wikkel de stukjes ananas in de overige hamreepjes. Rijg afwisselend een pruim en een stukje ananas aan de spiesjes. Bestrijk alles met boter of olie. Gebruik eventueel een penseel. Laat de brochettes een 10-tal minuten hevig roosteren onder de hete grill of op de BBQ. Draai ze nu en dan om.

Serveertip: Serveer de spiesjes met een koude rijstsla. Het presenteert heel mooi als u de gebakken brochettes in een ongesneden brood steekt en zo op tafel zet. Als u kiest voor een miniversie hebt u een lekker aperitiefhapje vóór de barbecue.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding:10 minuten

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Lees meer over:

Onze partners