Ham-en-kaas-briksandwich

  • Moeilijkheid

Voor 4:

300 tot 500 g pata negra (of andere gedroogde rauwe ham)

1,5 liter water

gelatine

400 g ricotta

50 g mascarpone

100 g gemalen Parmezaanse kaas

3 tot 5 grote vellen brikdeeg

Laat de pata negra of andere gedroogde ham 6 uur trekken in water met een constante temperatuur van 85ƂĀ°C. Giet door een zeef en controleer de kruiding. Smelt er geweekte gelatine in, 1 blad per 140 g vocht, en laat opstijven. Smelt voor de kaasgelei de ricotta in een pan op zacht vuur. Voeg de mascarpone toe, zodat een homogene dikke massa ontstaat. Haal van het vuur en voeg de Parmezaanse kaas toe. Los er 5 geweekte bladen gelatine in op en laat opstijven. Bak 8 plakken brikdeeg van 5 op 10 cm in hete arachideolie. Laat uitlekken en afkoelen. Maak sandwiches : op een plak brikdeeg een plak hamgelei, daarop kaasgelei en opnieuw brikdeeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content