Halve kreeft met limoen, cayennepeper, knoflook en naan-brood

09/06/11 om 09:55 - Bijgewerkt om 09:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 levende kreeften van 700 gr
  • sap van 1 limoen
  • 1 kl cayennepeper
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g boter
  • 1 bos verse koriander
  • 2 naan-broodjes (te koop in de Indische winkel of bij de exotische producten in de supermarkt)

Bereidingswijze

Kook de kreeften 7 minuten in visbouillon. Meng ondertussen de boter met cayennepeper en geperste knoflook en breng op smaak met zout. Halveer de kreeften, haal het vlees uit de poten en leg alles in een ovenschaal. Besmeer de halve kreeften met het botermengsel en zet de ovenschaal 7 minuten onder de grill in een voorverwarmde oven van 230°C.

Schik de halve kreeften en het vlees uit de scharen op borden, besprenkel met limoensap en versier met koriander en cayennepeper en dien op met een halfwarm naan-broodje.

Lees meer over:

Onze partners