Half gekonfijte tomaat met een coulis van bessen

10/06/11 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 4 gele tomaten
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 l water

aromatische kruiden : tijm, rozemarijn, lavendel en oregano

Sorbet van oregano :

  • 1 l water
  • 80 g glucose
  • 80 g suiker
  • 10 g trimoline (te koop in de banketbakkerswinkel)
  • 1 bos oregano

Coulis van wilde bessen :

  • 300 g wilde bessen, 80 g kristalsuiker

Bereidingswijze

Om de tomaten te konfijten maakt men een siroop van water en suiker. Het water verwarmen zodat de suiker oplost. De aromatische kruiden in de siroop laten trekken. De siroop op 60 graden brengen en de tomaten tien minuten pocheren. De pan van het vuur nemen en de siroop met de tomaat laten afkoelen. De sorbet bereiden. De suiker met water en glucose koken en trimoline toevoegen. De oregano gedurende een uur in de suikersiroop laten trekken. De siroop zeven en in een machine tot sorbet draaien. De coulis bereiden. De wilde bessen met suiker bestrooien, in de oven zetten en laten openspringen. De bessen uit de oven halen, mixen en zeven. De tomaten op keukenpapier uitlekken en in het midden van de borden schikken. Versieren met coulis. De sorbet afzonderlijk in een zilveren pot serveren.

Lees meer over:

Onze partners