Habas a la brutesca

07/08/18 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:15

Een op en top Catalaans gerecht uit José Pizarro's nieuwste kookboek De keuken van Catalonië.

Habas a la brutesca

© De keuken van Catalonië

Geef je waardering

Bereidingswijze

Chef José Pizarro: 'Dit gerecht, habas a la brutesca, vind ik een absolute topper. Je roostert jonge tuinbonen in de peul op gloeiende houtskool tot ze zwartgeblakerd zijn. Daarna duw je de bonen gewoon uit de peul en maak je er de salade mee. Hier gebruik ik ham, maar voor een vegetarische versie kun je die vervangen door je favoriete kaas. Of maak gewoon beide versies!'

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg jonge tuinbonen in de peul
  • 125 g jamón, in repen gescheurd
  • 2 el gescheurde muntblaadjes
  • een flinke kneep citroensap
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Maak een barbecue aan met veel houtskool. Je hebt een lang stuk metaaldraad nodig, maar je kunt ook metalen spiesjes gebruiken. Rijg de peulen aan de metaaldraad en vorm met de draad een spiraal, die je op de hete kolen legt. Rooster de peulen tot ze zwartgeblakerd zijn.
  2. Laat de peulen een beetje afkoelen en duw er vervolgens boven een kom de boontjes uit. Meng ze met de jamón, munt, wat citroensap en veel extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en dien op.

Onze partners