Haantje met couscous, koriander, komijn en blond abdijbier

09/06/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

Geef je waardering

Haantje met couscous, koriander, komijn en blond abdijbier

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 haantjes (van ongeveer 350 g elk)
  • boter
  • peper en zout
  • 1 flesje blond abdijbier
  • 2 dl bruine fond
  • 50 g ijskoude boter
  • 2 koppen couscous
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 1 el komijnzaad

Bereidingswijze

Bak de haantjes in ongeveer 35 min. gaar in boter. Kruid ze met peper en zout. Giet het vet uit de pan en blus de pan met het bier en de bruine fond. Laat tot de helft inkoken en bind de saus met boter.

Breng water aan de kook en doe de couscous erin. Draai het vuur uit en laat de couscous zwellen. Giet af, kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte koriander en het komijnzaad toe. Serveer met de kip.

Lees meer over:

Onze partners