Guacamole

f0aa19ee1fdc3955d58ae8c8edcad51d

Het geheim van guacamole is dat het avocadovlees niet wordt gemixt maar met de vork geplet.

Het geheim van guacamole is dat het avocadovlees niet wordt gemixt maar met de vork geplet.

Ingrediënten

3 avocado’s

1 sjalot

2 tomaten

1 teen knoflook

scheut olijfolie

1 grote bos verse koriander

1 à anderhalve sappige limoenen

zwarte peper uit de molen

2 kleine rode pikante pepers

fleur du sel

Bereiding

1. Lepel de avocado’s uit, plet het vruchtvlees met een vork (er mogen wat grotere stukken in blijven zitten). Houd ook de twee pitten opzij.

2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder zaden en vocht. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes en doe bij de guacamole. Voeg ook de versnipperde sjalot en geperste teen look toe. Verwijder de zaden uit de chilipepers, versnipper de pepers en voeg toe naar smaak. Kruid met zwarte peper van de molen en een halve theelepel fleur de sel. Leng aan met een stevige scheut olijfolie.

3. Pers een limoen uit, maar niet tot het laatste drupje sap (de binnenkant van de schil maakt het sap bitter) en voeg toe aan de guacamole. Hak een bosje koriander met het groene deel van de steeltjes fijn en voeg toe.

4. Roer alles om met een vork en plaats naar Mexicaanse traditie de pitten mee in de kom!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content