Guacamole met tijgergarnalen, meloen en espuma van tomaat

09/06/11 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 6 pers:

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 sjalotje
  • 2 limoenen
  • Â1/4 bosje koriander
  • 1 tomaat
  • 40 g roquette-sla
  • 12 tijgergarnalen (black tiger)
  • peper en zout
  • 1 rijpe cavaillon-meloen
  • olijfolie

Voor de espuma:

  • 200 g sap van gepureerde en gezeefde tomaten
  • cayennepeper
  • 6 cl room
  • 2 g gelatine
  • 60 g eiwit

Bereidingswijze

Snijd voor de guacamole de avocado's in twee delen. Verwijder de grote pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Daarna fijnprakken met een vork, en breng op smaak met fijngehakte sjalotjes, in dobbelsteentjes gesneden tomaat, limoensap, koriander, peper, zout en olijfolie.

Kruid voor de espuma het tomatensap met cayennepeper en zout. Warm de room op en los er de geweekte gelatine blaadjes in op. Voeg eiwitten en room toe aan het sap en meng alles goed. Vul de slagroomspuit met de massa en laat goed koud worden.

Pel de tijgergarnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd ze in de lengte in twee delen, en bak ze kort gaar in olijfolie met een teentje look. Maak kleine bolletjes van de meloen.

Onze partners