Groyba's

23/09/15 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:25

Groyba's

© De Keuken van Fatima

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4

500 g gepelde amandelen

250 g poedersuiker

1 koffielepel vanillesuiker

zout

2 1/2 koffielepels bakpoeder

6 eierdooiers

3 eetlepels boter

1 eetlepel oranjebloesemwater

Bereidingswijze:

Maal de amandelen in de keukenmachine en mix ze met de poedersuiker tot amandelpasta. Doe er de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder bij. Voeg er dan de eierdooiers, de gesmolten boter en het oranjebloesemwater aan toe en kneed goed door.

Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 160 °C.

Vet je handen in met wat boter of olie. Maakballetjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede of ingevette bakplaat. Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de oven.

Onze partners