Groentetaartje met uienconfituur, pecorino en sauce vierge

10/06/11 om 13:28 - Bijgewerkt om 13:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el olijfolie
  • 2 zoete uien
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 fijngehakt stukje gekonfijte gember
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 vierkante plakken bladerdeeg (12 x 12 cm)
  • 4 slatomaatjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 g pecorino romano (harde Italiaanse kaas), in één stuk
  • peper en zout

Voor de sauce vierge :

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 grote tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 à 3 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote pan en snij de uien in dunne plakken. Doe de uien in de pan, samen met de tijm en gember. Fruit op een matig tot laag vuur tot de uien sterk geslonken en licht gekleurd zijn. Kruid met peper en zout. Snij de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe aan de uien.

Beleg het bladerdeeg met de uienconfituur (verwijder eerst de tijm). Snij de tomaten en courgette in dunne plakken. Schik op de uienconfituur en kruid met peper en zout. Druppel er wat olijfolie over. Bestrijk de rand met ei en bak 20 minuten op 200°C.

Rooster het korianderzaad voor de sauce vierge in een droge pan. Ontvel en ontpit de tomaat, en snij ze daarna in brunoise. Snipper de sjalot. Doe alle ingrediënten voor de sauce vierge in een pan en verwarm licht. Serveer de taartjes meteen met de sauce vierge en werk af met enkele schilfers pecorino.

Kooktijd: 45'

Lees meer over:

Onze partners