Groentetaart met courgettes en jonge uitjes

10/06/11 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Geef je waardering

Ingrediënten

  • bladerdeeg van rogge, zemelen en tarwe
  • 3 courgettes
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes kervel
  • 2 eetlepels pijnappelpitjes
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C (th.7). Schil de uien en snijd ze fijn. Was de courgettes, schil ze in afwisselende reepjes en rasp ze met een grove rasp. Laat de courgettes en de uien 5 minuten op een heet vuur opkomen in de olijfolie terwijl je regelmatig roert. Breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit op zijn bakpapier, vouw het in drieën tot een rechthoek en prik er gaatjes in met een vork. Leg het deeg op de bakplaat van de oven, voeg de courgettes toe, snipper de kervel erop, bestrooi met pijnappelpitjes en laat 30 tot 35 minuten bakken: de eerste 15 minuten stel je de oven in op 210°C (th.7) of meer, nadien verlaag je de temperatuur tot 180°C (th.6). Serveer warm of lauw.

Voorbereiding: 10 minuten

Kooktijd: 40 minuten.

Lees meer over:

Onze partners