Groenterisotto

15/09/11 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Geef je waardering

Groenterisotto

Ingrediënten

Voor 6 kinderen:

Voor 1 l groentebouillon:

  • 1 l water, 1 sjalot
  • 2 worteltjes, 1 prei
  • 1 selderijstengel
  • 1 raapje, 1 handvol erwtjes
  • 8 à 10 peulen in plakjes
  • platte peterselie
  • basilicum
  • extra vierge olijfolie
  • peper, zout

Voor de risotto:

  • 1 sjalot
  • extra vierge olijfolie
  • boter, parmezaan
  • 200 g rijst (bv. carnaroli of arborio)
  • peper, zout

Bereidingswijze

Voor de bouillon: doe alle ingrediënten in een kookpan en laat 20 minuten razen. Werk af met enkele blaadjes basilicum en fijngehakte peterselie. Zeef, hou de groenten opzij en gebruik het vocht om de risotto te bereiden.

Voor de risotto: laat de sjalot zweten in boter en olie. Doe hetzelfde met de rijst, tot hij er parelmoerig uitziet. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, tot het einde van de gaartijd (ca.18 min.). Voeg wat parmezaan toe, een nootje boter en de groenten van de bouillon. Breng op smaak.

Lees meer over:

Onze partners