Groentepizza met ham en mozzarella

10/06/11 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:28

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor een pizza van 30 cm doorsnede:

  • 200 g bloem
  • 2 theelepels maïsmeel
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1,25 dl warm water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tomatensaus:

  • 2 verse tomaten (ontveld en gepureerd))
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Provençaalse kruiden
  • peper

En verder:

  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1/2 groene paprika, in dunne reepjes
  • 1/2 rode paprika, in dunne reepjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 2 plakken ontvette ham
  • Provençaalse kruiden
  • 150 à 200 g mozzarellakaas, geraspt of in plakjes
  • enkele olijven

Bereidingswijze

De tomatensaus bereiden: ontvel de tomaten, verwijder de zaden en pureer het vruchtvlees. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met Provençaalse kruiden en een snuifje zwarte peper.

De pizza bereiden: doe de gist, de suiker en 2 eetlepels van de bloem in een kom. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer alles tot een glad mengsel. Dek de kom af met folie en zet het recipiënt ongeveer 10 minuten op een warme plaats tot er belletjes verschijnen. Zeef de overige bloem in een grote mengkom en voeg het zout toe. Maak een kuiltje in het midden. Voeg het gistmengsel en de olie toe en kneed tot een zacht deeg. Doe wat bloem op een werkvlak en kneed het deeg glad. Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie bestreken mengkom. Dek deze kom af met folie en zet het recipiënt 20 minuten op een warme plaats om te laten rijzen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het enkele minuten. Rol het deeg uit tot een pizzavorm met een diameter van 30 cm. Verdeel de tomatensaus over de pizza, vervolgens de groenten, de ham en wat Provençaalse kruiden. Bestrooi of beleg rijkelijk met mozzarellakaas, kruid een laatste keer, versier met olijven en bak de pizza 30 minuten in een voorverwamde oven van 210°C.

Onze partners