Groenten op z'n Grieks

19/09/14 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Geef je waardering

Groenten op z'n Grieks

Ingrediënten

Voor 6:

  • 12 kleine lente-uien
  • 6 raapjes
  • 8 jonge worteltjes
  • 1 dl water
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 1 kl peperkorrels
  • 2 el korianderzaadjes
  • 250 g bloemkool (in kleine roosjes)
  • 1 onbehandelde citroen, in schijfjes
  • peper, zout
  • 3 verse takjes koriander

Bereidingswijze

Snij van de lente-uien al het loof en behoud alleen de knolletjes. Snij die overlangs in tweeën. Pel de raapjes en snij in kleine stukjes. Schil de worteltjes (indien nodig) en snij ze overlangs in tweeën. Doe water, wijn, laurier, peper en korianderzaadjes in een kookpot. Breng aan de kook. Doe er dan de groenten (ook de bloemkool) en de citroen bij en pocheer ze 5 tot 6 min. in de ziedende vloeistof. Kruid bij met peper en zout. Laat afkoelen en zet in de ijskast. Dien koud op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees. Voeg de verse koriander vlak voor het opdienen toe.

Onze partners