Groentemasala

09/06/11 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 6 el olie
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 3 fijngehakte groene chilipepers
  • 4 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 5 cm fijngesneden gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 courgetten, in plakjes gesneden
  • 100 g gebroken sperziebonen
  • 400 g bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 200 g erwten
  • 200 g tomaten, in stukjes gehakt
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • een handvol gehakte korianderblaadjes en steeltjes

Bereidingswijze

Verhit de olie en voeg mosterdzaad, korianderzaad, pepers, knoflook, ui, gember en kurkuma toe. Ondertussen goed roeren. De groenten toevoegen, beginnend bij de hardste, die de langste kooktijd nodig hebben. De koriandersteeltjes in de pan doen en wanneer de groenten beetgaar zijn ook de tomaten en de puree toevoegen, gevolgd door water. Nog even laten sudderen tot alles gaar is

Onze partners